romaversitas.org.mk

Конкурси

Повик за учесници за летни курсеви за компјутери (учесници со средно образование)

Искористете го ова лето да научите нешто плус - стекнување на основни и напредни компјутерски вештини заради полесна транзиција на пазарот на труд. 

Ромаверзитас Македонија е партнерска организација на Ромскиот едукативен фонд во Будимпешта (РЕФ) и како таква е назначена за учество во регионалниот проект "Зголемени можности за образование на  Роми и млади Роми во Западен Балкан и Турција", финансиран од Европската Унија.

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“ во рамки на проектот: „Зголемување на пристапот и учеството на средношколците Роми во образованието и транзиција на пазарот на труд“, Ве поканува да се пријавите на отворениот повик за учесници на интензивниот летен курс за компјутери кој што ќе се спроведува во период од 25 јуни до 31 август.

 

I За интензивниот летен курс по компјутери може да се пријават:

  • Ученици запишани во јавните и приватните средни училишта во Република Македонија;  

 

II Потребен документ за аплицирање 

 

КРАЕН РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ 24 Јуни 2019 година

Povik za ucesnici za kursevi za kompjuteri.pdf

 

Донатори

Соработници

Видео